University of Warsaw

prof. Bartłomiej Walczak

Bartlomiej, Walczak, PhD, is socioloog en cultureel antropoloog. Hij werkt aan de Universiteit van Warschau. Zijn onderzoeksinteresse omvat evaluatie in onderwijs, impact van mobiliteit op onderwijs, ouderparticipatie en onderwijsvernieuwing. Hij is auteur van verschillende boeken en heeft meer dan 60 wetenschappelijke publicaties. Hij werkte reeds als expert voor verschillende Poolse en internationale instellingen zoals o.a. OECD, OSCE, Public Education Evaluation Commission (Saudi Arabia) en de Poolse overheid. Hij participeerde in meer dan 80 onderzoeksprojecten.

Agnieszka Borek

Agnieszka Borek is socioloog, evaluator en coach met sterke expertise in onderzoek en onderwijs. Haar onderzoeksinteresse focust op kwaliteitszorg in onderwijs, evaluatie en zelfevaluatie en professionele ontwikkeling van leraren. Ze is lesgever voor zowel volwassenenonderwijs als regulier onderwijs. Ze was gedurende zes jaar (2010-2015) hoofd van een onderwijsproject voor 28000 Poolse leraren en schoolleiders. Dit project ging over schoolontwikkeling, waarbij schoolzelfevaluatie, authentiek lesgeven en leren en datagebruik in besluitvorming voorop stonden. Ze was lid van een expertenteam dat onderwijskwaliteit en evaluatie ondersteunt in het publiek onderwijs van Saudi-Arabië. Ze is betrokken geweest bij verschillende Erasmus+-projecten met als thema’s vrijwilligerswerk, het imperken van vroegtijdig schoolverlaten en volwasseneneducatie. 

Magdalena Swat-Pawlicka

Magdalena Swat-Pawlica is programmadirecteur en lesgever in de School of Education van de Pools-Amerikaanse vrijheidsorganisatie en de Universiteit van Warschau. Ze is ook taalleerkracht Pools en is betrokken bij formatieve evaluatieprojecten. Ze werkte voor het Institute of Public Affairs (in Jagiellonian Universiteit te Krakau) en was betrokken bij een hervormingsproject rond pedagogische supervisie. In het Center for Civic Education (Warschau) werkte ze als expert en coach.