Erasmus+ project GRIT

THet Erasmus+ project GRIT streeft ernaar vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen voor leerlingen die tot de risicogroep behoren door de Growth Mindset (groeimindset)-aanpak te implementeren in het secundair onderwijs.

Dit project werd uitgewerkt door de volgende Europese academische instellingen:

  • Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen, België)
  • Iriv Conseil (Parijs, Frankrijk)
  • Universiteit van Warschau (Warschau, Polen)
  • Universiteit van Lissabon ISCTE-IUL (Lissabon, Portugal)
  • Hogeschool Rotterdam (Rotterdam, Nederland). 

De titel van dit project, GRIT, is een acroniem voor ‘Growing in uRban educatIon and diversiTy’. Het focust op het Growth Mindset-concept. Het cultiveren van een groeimindset is een populair en krachtig idee in het educatieve landschap. Een groeimindset is een psychologische factor – waarnaar vaak verwerven wordt als een motiverende of niet-cognitieve factor – die naast cognitieve factoren de leerprestaties van leerlingen kan beïnvloeden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat vooral leerlingen met een lage socio-economische status of leerlingen die dreigen uit te vallen, baat hebben bij zo’n groeimindset (Paunesku et al., 2015; Sisk, Burgoyne, Sun, Butler, & Macnamara, 2018).

Schrijf je hier in voor onze gratis inspiratiesessie rond het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen secundair onderwijs.

De sessie gaat online door op donderdag 25 februari 2021.