IRIV, Parijs

dr Bénédicte Halba

Bénédicte Halba is doctor in de Economische wetenschappen (1996). Ze is oprichter van het onderzoeksinstituut IRIV. Dit instituut werd opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in levenslang leren met een focus op non-formeel en informeel leren dankzij ervaringen als vrijwilliger en met migratie. Diversiteit is een nieuw hoofdthema sinds 2013. Ze heeft verschillende boeken geschreven sinds 1995 en redigeerde sinds 2004 zowel de 5 IRIV-publicaties als het elektronische tweejaarlijkse overzicht www.benevolat.net. Sinds 1997 is ze een partner en coördinator geweest van meer dan 50 nationale en Europese projecten.

Camilla Bistrussu

Camilla Bistrussu is afgestudeerd als master Organisatiepsychologie: Human resources, marketing en communicatie, aan de universiteit van Milaan. In 2019 deed ze een stage aan het Human Resources of Coesia S.p.a. In Iriv is ze betrokken bij verschillende Europese projecten (met zowel een Franse als een Europese implementatie) die over diversiteit gaan op vlak van leren, leerders en omgeving.

Gizem Dere

Gizem Dere studeerde Migratie en Interetnische relaties (Master 2, University Paris Diderot University, 2019). Ze heeft ook een master in de Sociale Wetenschappen (EHESS, 2018). Haar masterproef ging over professionele integratie van Turkse jongeren in Ile de France. Ze heeft een bachelor in Politieke Wetenschappen van de Galatasaray Universiteit (Istanbul, Turkije, 2016). Voordien rondde ze een European Voluntary Service (EVS) af van een jaar in Tours (Frankrijk). Bij Iriv participeerde Gizem in projecten rond migratie en jongeren. Binnen het GRIT-project participeerde ze in de testfase met leerlingen van het Collège Denis Diderot (Massy, juni 2019).

Yazin Gunay

Yazin Gunay studeert Migratie en Interetnische Relaties (Master 2, Paris Diderot University, 2019). Hij verdedigde een masterproef over de Turkse gemeenschap in Parijs. Als inwoner van Istabul (Turkije) studeerde hij af aan de Galatasaray Universiteit (2016) en heeft hij een bachelor in Politieke Wetenschappen. Hij rondde eveneens een Erasmusjaar af aan de Universiteit van Parijs (2015). Hij liep verder stage bij het United Nations Development Program (UNPD) in Istanbul – the Regional Hub, waar hij Veiligheidswetenschappen in Oosterse aangelegenheden studeerde (2018). Bij Iriv participeert Yazin in projecten rond migratie en jongeren. Voor het GRIT-project droeg hij bij aan het ontwerpen van de Franse tools en de testfase ervan bij leerlingen van het Collège Denis Diderot (Massy, juni 2019).